Dax im minus

 

29.05.2019 – Denní komentář. Všechny akcie v rámci indexu DAX jsou v mínusu: investoři ve Frankfurtu ve středu po poledni zmáčkli tlačítko prodat. Není divu, i vývoj na Wall Street byl pro býky negativní. Německá burza opět zareagovala na nové signály v agresivní obchodní válce mezi Čínou a USA. ECB také na důvěře nepřidala.

DAX testuje 200-denní klouzavý průměr

Rojí se medvědi : DAX klesl o více než jedno procento na 11 860 bodů. To může mít následky, hlavní index se v posledních dnech vesele vzpínal na linii 200-denního klouzavého průměru. Ta probíhá okolo kóty 11 908 bodů. Uzavření pod ní by bylo medvědím signálem.
Nejistotu způsobila Evropská centrální banka: měnová autorita ve svém přehledu o finanční stabilitě varovala, že napětí ve světovém obchodu a slabší, než očekávaný, hospodářský růst by mohly vést k novým výprodejům na evropských finančních trzích.

Dax Chart

Zátka v obchodním sporu

Den předtím prezident USA Donald Trump rozprášil iluze ohledně obchodního sporu s Čínou. Během své státní návštěvy v Japonsku zdůraznil, že USA ještě na dohodu s Čínou nejsou připraveny. Americká cla na čínské zboží by mohla být zvýšena velmi rychle a výrazně. Žádná obchodní dohoda mezi USA a Japonskem nebude uzavřena před japonskými volbami. Volby do části parlamentu proběhnou v červenci. Nikkei 225 ve středu uzavřel o 1,2 procenta níže, na 21 003 bodech. Čínský CSI 300 klesl o 0,2 procenta na 3 664 body.

Peking oslabuje svou měnu

USA se, vzhledem k čínským trikům, drží zpátky – Peking, v souladu s podezřením ze strany USA, pokračuje v devalvaci jüanu. Ministerstvo financí USA, podle deníku Frankfurter Allgemeine Zeitung, již popáté za sebou upustilo od označení Číny jako měnového manipulátora. V nedávno prezentované měnové zprávě ministerstvo kritizovalo podhodnocení čínského renminbi, které loni proti dolaru oslabilo o 8 procent. Čína však měnovým manipulátorem nebyla shledána. Podle FAZ by taková oficiální klasifikace Spojené státy právně zavazovala k zahájení formálních jednání s Pekingem o politice směnných kurzů.

Ztráty na Wall Street

Investoři v USA prchli do bezpečného přístavu vládních dluhopisů: Výnos těch desetiletých klesl na 2,232%, což je nejnižší úroveň od září 2017, zatímco Dow Jones ztratil 0,9 procenta na 25 348 bodů. S&P 500 klesl o 0,8 procenta na 2 802 body a Nasdaq 100 v úterý odepsal 0,3 procenta na 7 278 bodů. I na tuto situaci se podívejte optilkou technické analýzy: Dow je nyní pevně usazen na 200-denním klouzavém průměru, jak jsme již několikrát zmínili. Hodnota včerejšího závěru, de facto, klouzavý průměr již prorazila. Jsme zvědaví, zda bude úroveň podpory držet. Ostatní hlavní americké indexy se stále pohybují nad ní.

Dnes očekáváme tato data:

Na středu nejsou naplánována žádná zásadní ekonomická čísla. CFD obchodníci na trhu s ropou by ve 22:30 měli věnovat pozornost údajům o zásobách ropy podle Amerického ropného institutu (API). Zítra to však bude v USA vzrušující: Ve 14:30 přijdou úvodní žádosti o dávky v nezaměstnanosti, druhým důležitým číslem bude Hrubý domácí produkt USA za první čtvrtletí. V 16.00 následují rozjednané prodeje domů v Americe. A v 17:00 zveření údaje o zásobách ropy Státní správa energetických informací (EIA). Jako vždy najdete všechna data zde: Market Mover

Přejeme vám úspěšné obchody!

Důležité poznámky k této publikaci:

Obsah tohoto článku je určen pouze pro obecné informační účely. Nejedná se o individuální investiční doporučení ani o nabídku k nákupu nebo prodeji cenných papírů nebo jiných finančních produktů. Dotčený obsah a veškeré informace obsažené v něm v žádném případě nenahrazují individuální poradenství, orientované na konkrétního investora nebo investici. Současná nebo minulá výkonnost zmíněných podkladových aktiv není spolehlivou prognózou nebo indikací jejich budoucí výkonnosti. Veškeré informace a údaje uvedené v této publikaci jsou založeny na spolehlivých zdrojích. Bernstein Bank však nezaručuje, že informace a údaje obsažené v této publikaci jsou aktuální, správné a úplné. Cenné papíry obchodované na finančních trzích podléhají kolísání cen. Kontrakt na rozdíl (CFD) je současně finančním nástrojem s pákovým efektem. V tomto kontextu je obchodování s CFD vysoce rizikové, s rizikem ztráty prostředků až do výšky celkového vkladu a nemusí být vhodné pro všechny investory. Proto se ujistěte, že jste plně pochopili všechna související rizika. V případě potřeby požádejte o nezávislou radu.

CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 68% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider.
You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money.